Nasıl gidilir?

İlçemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, Adıyaman ilinin güney-doğu kesiminde yer almaktadır. Batısında Atatürk Baraj Gölü, kuzeyinde Kâhta ilçesi, doğusunda Atatürk Baraj Gölü, güneyinde Atatürk Baraj Gölü ve bu gölün karşı yakasında da Şanlıurfa ili Bozova ilçesi bulunmaktadır.

İlçemiz yeni imar edilmiş bir ilçedir. Eski yerleşim merkezimiz 1998 yılında Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında sular altında kalması ile ilçe merkezimizin taşınması sonucunda imar edilmiştir. Yeni Samsat ilçesi, Atatürk Baraj Gölü’nün kıyısında üç yandan baraj gölü ile çevrili bir yarımada görüntüsü almıştır. Denizden yüksekliği 610 metredir.

İlçemiz Adıyaman iline karayolu ile 48 km, Adıyaman Havalimanı’na 30 km, Kahta ilçesine 32 km mesafededir. İlçemize ulaşmak için karayolu ile seyahat ediyorsanız ve Adıyaman tarafından geliyorsanız; Adıyaman/Kahta karayolunun 25. kilometresinde bulunan Samsat yol ayrımından sağa dönmeniz ve ilerlemeniz gerekmektedir. Kahta yönünden seyahat ediyorsanız Adıyaman/Kahta karayolunun 10. kilometresinde bulunan Samsat yol ayrımından sola dönmeniz ve ilerlemeniz gerekmektedir.

Toplu taşıma araçları ile seyahat edenler için Adıyaman Otogarı’ndan ve Adıyaman-Samsat dolmuşlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca birçok ilden Adıyaman Havalimanı’na tarifeli uçak seferleri de mevcuttur.

Neden Samsat?

İlçemiz tarihten doğa turizmine, eğlenceden inanç turizmine kadar bir çok zenginliği barındırmaktadır. Topraklarımızda mezarı doğrulanmış 2 sahabiden 1 tanesi Samsat’tadır. Safvan Min Muattal. Sahabimizin makamı samsat ilçe merkezinde hemen önce bir külliye içinde bulunmaktadır. Her yıl binlerce insanımızı inanç turizmi adına ilçemize çekmektedir.

İlçemiz tütün, badem ve nar yetiştiriciliğinde ileri bir seviyeye gelmiştir. Tütünümüz özellikle iç piyasada çok rabet görmekte, badem ve narımız ise yüksek bir kaliteye sahip olup birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Bölgenin ilk ve tek macera ve eğlence alanı olan Baraj Park; Atatürk barajı kıyısında bünyesinde zipline, dev salıncak gibi extrem eğlenceleri, Gezi teknelerimiz, deniz bisikletlerimiz su aktivitelerini barındırmaktadır. Yine Baraj Park alanımızda kafeler, restorantlar ve hediyelik eşya satan yerlerimiz mevcuttur. Bu sayede dolu dolu bir gün geçirebileceğiniz bir yerdir.

Samsat Bakır İşçiliği meşhur bir konumdadır. Birbirinden güzel el işçiliğiyle üretilen bakır gereçlerimiz çok ilginizi çekecektir. Bunun yanı sıra el dokuması kilimlerimiz de görmeye değerdir.

Samsat Bayram Taplaması ise kadim bir gelenekten gelen ve ünü sınırları aşmış Samsat’a özgü bir yiyecektir. Bu bölgeye ait endemik bir bitki olan Sarı Gelin Çiçeği ile ürütülen ve uzun süre dayanan Samsat Bayram Taplamamızı  denemenizi önemle tavsiye ederiz.

Atatürk Barajı’nın verimli suları Samsat için olta balıkçılığını da önemli kılmıştır. Her sene av mevsiminde bir çok balık tutkunu Baraj kenarından oltalarını Atatürk Barajı’nın sularına salmaktadır.

Konaklama yardımı istiyorum

Samsat'ı ziyaret etmek istiyor ve konaklama konusunda bilgi almak istiyorsanız lütfen bize ulaşın.
Konaklama bilgisi almak için tıklayın

Mümkün olan konaklama fırsatları size bildirilecektir.